Tavoitteita golfkaudelle 2023

Yleensä listataan tulokseen, kisasijoitukseen tai vaikka mailanpäännopeuteen liittyviä tavoitteita, jotka voi tiivistää yhteen numeroon. Listaan tässä muutamia tavoitteita, jotka liittyvät enemmän pelaamiseen, mentaalitaitoihin ja harjoitteluun. Lukiessasi näitä tavoitteita suosittelen miettimään seuraavia asioita: Voisitko ottaa jotain näistä omiksi tavoitteiksi? Millainen pelaaja sinusta tulisi näiden tavoitteiden myötä? Nauttisitko golfista enemmän? Kehittyisitkö nopeammin?

  1. Harjoittelen enemmän golfia ja vähemmän lyömistä.

Keskivertopelaajalla harjoittelu eroaa aivan totaalisesti golfin pelaamisesta. Rangella saatetaan lyödä palloja nopealla tahdilla ja johonkin suurpiirteiseen suuntaan. Kentällä jokaisessa lyönnissä on jonkinlainen valmistautuminen, paineita enemmän tai vähemmän, ja vielä reagointi lopputulokseen. Niitä elementtejä kannattaa tuoda harjoitteluun mukaan joka kerta.

2. Teen selkeän päätöksen jokaisesta lyönnistä ja sitoudun siihen.

Epätietoisuus ja epävarmuus vaikuttavat todella paljon suorituskykyyn. Entä jos voisit poistaa epävarmuuden tai tekisit aina selkeän päätöksen lyönnistä.

3. Puhun itselleni rohkaisevasti ja kannustavasti.

Golfkentällä kuulee joskus aivan järkyttävää puhetta. Järkyttävää siksi, koska sättimisen kohde on yleensä pelaaja itse. Itselle puhutaan sellaisella tavalla, miten ei ikinä puhuttaisi kenellekkään muulle. Kannustat kavereita, lapsia, puolisia, mikset myös itseäsi. Kokeile edes kerran ja huomaa kuinka pelikokemuksesi paranee.

4. Hyväksyn lyönnin seuraukset riippumatta siitä mitä ne ovat.

Hyväksyminen on golfin tärkein taito. Se on keino olla nykyhetkessä ja vain nykyhetkessä voit pelata golfia. Hyväksyminen ei tarkoita sitä, että ei välitä tai tyytyy vähempään. Pelaajat murehtivat helposti menneitä tai tulevia ja antavat sen vaikuttaa seuraavaan lyöntiin tai lähtevät lyömään todella tiukkaan lipunpaikkaan ja sitten suututaan kun pallo päätyy siihen bunkkerin etulippaan.

5. Kehitän liikkuvuutta.

Kuuluisa tarina kertoo pelaajasta joka tuli valmentajalegenda Claude Harmonin oppiin. Pelaaja halusi oppia svingaamaan Sam Sneadin tavoin. Harmon ilmoitti se käy, jos pelaaja ensin nostaa pallon reiästä suorilla jaloilla niinkuin Snead. Huippugolfarit ovat älyttömän liikkuvia. Liikuuvuuden kehittäminen parantaa myös merkittävästi hyvinvointia.

Näistä tavoitteista on luvassa paljon lisää sisältöä tässä blogissa.